Як позбутись затхлого запаху та повернути білизні приємний аромат: найдієвіші лайфхаки

Усі ми любимо лягати в ліжко, застелене чистою білизною. Чого вартий тільки запах свіжої постілі. Однак буває й так, що постільна білизна після прання має далеко не найприємніший аромат. Як позбутись затхлого запаху, читайте далі.
Чому постіль може пахнути затхлим
Існує декілька причин, чому постіль після прання може отримати неприємний запах. Якщо така проблема сталася один раз, усе може бути через ці проблеми:

вода в машинці була застояною: обов'язково відкривайте після прання дверці машинки;
зберігання брудного одягу в машинці: це могло стати причиною розмноження різноманітних грибків та бактерій, які нададуть одягу неприємного запаху;
забагато порошку: якщо його буде надто багато, то в процесі всю речовину вивести не вдасться, а тому залишки утворять всередині машинки сполуку, яка сприятиме розмноженню бактерій;
довге замочування: якщо переборщити з часом, то речі почнуть "гнити" і навіть після хорошого прання неприємний запах лишиться.

Якщо ж ситуація з запахом затхлого повторюється регулярно, то проблема в самій машинці.
Як прибрати запах затхлого
Насправді така проблема доволі поширена і хоч впоратись з нею доволі непросто, однак існує декілька народних методів, які можуть допомогти.
1 спосіб. Додайте у відсік для кондеціонеру 3-4 столові ложки соди та виперіть речі з порошком. Потім запустіть 2 рази машинку в режимі "віджимання".
2 спосіб. Замочіть білизну на годину в водно-оцтовому розчині. Для цього додайте 1 ст. л. оцту на літр води. А потім виперіть звичайним способом.
3 спосіб. Додайте на 5 літрів 20 г борної кислоти та замочіть там білизну на пів години, а далі виперіть, як зазвичай.
4 спосіб. Потримайте речі у соляному розчині. Готується він так: півтори столових ложки солі на один літр води. Також туди можна додати чайну ложку перекису водню.
5 спосіб. Замочіть білизну на всю ніч у воді з додаванням засобу для миття посуду. А вранці виперіть речі з хорошим порошком.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment